Dnes je úterý 22. října 2024, svátek má Sabina

  Gamespecial.cz » MMORPG » Crafting a jak s ním začít

Crafting a jak s ním začít

Publikováno: 6. 6. 2016

V Guild Wars 2 lze pomocí craftingu vytvářet mnoho užitečných věcí pro svou postavu. Jsou to zejména věci na sebe a zbraně. Vyrobit si ale lze např. i některé runy, jídlo, doplňky jako např, prsteny či amulety nebo větší bag. Abychom mohli začít věci vyrábět, potřebujeme k tomu několik věcí. Mezi ně patří hlavně suroviny. Ty lze získat buď těžením v různých částech mapy nebo je lze i koupit, k čemuž jsou však potřeba peníze.

Když máme suroviny, musíme ještě zvolit obor, ve kterém se v craftingu budeme zdokonalovat. Leatherworker je vhodný pro postavy s medium armorem. To jsou např. thief nebo ranger. Vyrobit si tak lze vše potřebné na sebe a nekupovat drahé věci v obchodu. Nejprve proto vyhledáme stanoviště pro Leatherworking, které se nachází v každém velkém městě nebo ve WvW na domovské mapě. Přistoupíme k NPC, v případě Leatherworker to bude Leatherworker master a požádáme tuto postavu, aby nás dovednost naučila a odklikneme řádek s prosbou o učení (Please teach me...). Poté klikneme tlačítkem F na Leatherworking Station a objeví se možnosti pro výrobu.

Zde jsou další obory
Huntsman – harpoon, pistol, rifle, short bow, longbow, torch, warhorn – thief, ranger
Weaponsmith – meče, sekery, dýky, palice – uplatní se pro warriory, revenanty, guardiany, ale i pro thiefa či rangera
Cooking - chef – jídlo – pro všechny
Jeweler – prsteny, amulety, accessory – pro všechny
Armorsmith – těžké brnění – warrior, revenant, guardian
Tailor – lehké brnění – elementalisti, mesmer
Artificer – staff, scepter, trident, focus – pro kouzelnická povolání jako elemental, mesmer

Pro příklad ale budeme dále pokračovat v oboru Leatherworker. V okně Discovery budeme vynalézat postupy pro výrobu nových věcí. Zde do oken vložíme vždy několik předmětů z nastřádaných surovin a pokud k sobě věci pasují, lze vynalézt recept na část brnění. Pro začátek však budeme potřebovat ty nejlevnější suroviny a jednoduché věci pro nízký level lze vyrábět na přímo.

Zvolíme proto nejprve možnost production (symbol kladiva) a vyhledáme například výrobu Mighty seker‘s coat (simple), pro jehož výrobu potřebujeme pouze vial of weak blood a dvě části pro crafting, které nalezneme v crafting component. Dnes je postup ulehčen tlačítkem (view recipe) u vyráběného předmětu, což dříve nebylo. Stačí tedy vyrobit Rawhide chestguard panel a Rawhide chestguard padding (spool of jute thread koupíme u mastera hned vedle station). Poté stačí stisknout tlačítko craft a předmět je hotový. Lze ho poté nosit, ale třeba také opět rozložit pomocí salvage kit nebo případně prodat v black lion trading company.

Takto lze postupovat ve vylepšování craftingu a získat i hodnotnější věci, ale už je potřeba sehnat lepší materiály a vynalézt lepší recepty, ke kterým je už potřeba vytvářet insignia. Materiály se tvoří ze surovin v části refinement. V některých případech se musí k jejich výrobě nakoupit další materiály od mastera u konkrétního stanoviště (např. spools of jute, wool, cotton a další). Dosáhnout craftingu na úroveň 500 je sice dost drahé, ale určitě se vyplatí vzhledem k možnosti vyrábět si brnění dle svých konkrétních požadavků.

Diskuse k článku (0)

Přečtěte si další články o hrách

Copyright © 2013 - 2024 Gamespecial.cz - Kontakt - Podmínky užívání