Dnes je úterý 22. října 2024, svátek má Sabina

  Gamespecial.cz » MMORPG » Guild Wars 2 Heart of Thorns

Guild Wars 2 Heart of Thorns

Publikováno: 1. 11. 2015

Úspěšná hra Guild Wars 2 má nyní své rozšíření v podobě prvního datadisku nazvaného Heart of Thorns. S ním přišlo mnoho novinek ovlivňující i základní hru. Hráči budou plnit úkoly, kterými si vylepší dovednosti a dostanou některé schopnosti tzv. Mastery. Pokračovat bude pochopitelně i příběh zasazený do džungle Maguumy a bojovat se bude proti hordám a přisluhovačům draka Mordremotha. Podaří se mu do svých řad přivést část rasy Sylvari.

Mastery

Jde o hlavní vylepšení nahrazující systém levelů. Aby nebyl poškozen vývoj postav, rozhodli se vývojáři zlepšit postavu pomoci Mastery, které umožní například létání, výrobu prekurzorů legendárních zbraní, commander mastery a dalších schopností. Mastery schopnosti najdeme v panelu Hero a po jeho otevření zvolíme úplně spodní položku. Pro zlepšení musíme získávat zkušenostní body zlepšující vždy danou schopnost, kterou jsme v mastery označili. Jde tedy o jakési levelování, ale zvyšujeme si mastery hodnocení místo levelů. Body lze získávat plněním eventů, prozkoumáváním mapy nebo hraním epizod příběhu. Za splnění (třeba mise v příběhu) pak dostaneme mastery bod, který přidělíme k otevřené mastery dovednosti, kterou tímto získáme a následně můžeme používat.

WvW

Změny nastaly také ve World vs. World. Byly změněny mapy týmů. Jsou větší a vznikly na ní další body pojmenované Shrine. Kdo drží tyto svatyně, dostane pro svůj tým bonus v podobě vylepšení schopností hráčů. Eternal Battleground zůstal bez změny. Bylo odebráno vylepšení Applied Fortitute a Applied Strenght. Hrady jsou větší a orientace v nich je docela složitá, takže byl problém v počátku vůbec najít lorda. Hráči s tím moc spokojení nebyli, ale jde opět o zvyk. Jak již bylo řečeno, mapy jsou mnohem větší a tak se v nich hráči hůře hledají, a to zejména u serverů, kde jich není tolik.

Specializace

Další podstatná změna v datadisku jsou elitní specializace. Za jejich otevření dostaneme nové skilly, traity, lze používat zbraně, které do teď některé profese nemohly nést. Například thief může využít staffku. Pro otevření všech dovedností specializace však potřebujeme poměrně hodně hero bodů, takže to nějaký čas zabere. Ještě před vydáním došlo k updatu, který změnil nastavení u traitů. Zatímco dříve šlo přidělit některé dovednosti ze všech větví, nyní musí hráč zvolit pouze 3 kategorie, ale za to může využít všechny schopnosti z konkrétní specializace.

Revenant

Po warriorovi a guardianovi je revenant třetí profesí s heavy armorem. Vyvolává legendární síly a používá zbraně jako meče, sekeru, palcát, kouzelnou hůl nebo kladivo. Síla v některých skillech revenanta je ohromující a při natrénování nějakého buildu bude v PVP nebo WvW obávaným protivníkem. Skilly na levé straně se mění podle zvolené zbraně a na pravé straně se mění skilly dle zvolené legendy. Pro užití skillů využívá energii, která při jejich aktivaci ubývá. Podobný systém využívá i thief.

Guildy

Vylepšení pro guildy bude především v možnosti získání guild hall. Umožňuje vytvořit větší zázemí pro guildu a souboje mezi týmy. Vyplatí se zejména pro organizované týmy, které chtějí pravidelně hrát a poměřovat svoje dovednosti s ostatními guildami.

Začátek v Silverwastes

Příběh začíná v Silverwastes (známá v Living World season 2) a pokračuje na nové území Maguuma Jungle. Epizody již nejsou tak jednoduché jako v základní hře, takže pro sólo hráče to není moc optimistická zpráva, zvláště pokud bude nutné vstupovat do instancí. Vyplatí se najít před vstupem do instance partu. Je to rychlejší a hru si lze poté více užít.

Minimální konfigurace

Windows XP service pack 2 nebo lepší
Procesor Intel Core 2 Duo 2GHz, Core i3, AMD Athlon 64 X2
25 GB volného místa na pevném disku
2 GB operační pamětí, ale raději 4 GB optimální je nyní 8 GB
NVIDIA GeForce 7800
Jelikož jde o MMORPG, je potřeba neustálé připojení k internetu
Neplatí se žádné měsíční poplatky

Klady

Nová profese Revenant (velké plus)
Maguuma - další velké území pro hraní
mastery – nové schopnosti
Specializace – nové skilly, traity
Nové možnosti craftingu
Možnost spolupráce s hráči
Lze si zahrát i na relativně slabším počítači
Kromě samotné hry se neplatí žádné další poplatky

Zápory

Maguuma v datadisku je část mapy, kde se hráč ze začátku moc neorientuje. Jde o takový velký jumping puzzle, což nemusí někomu vyhovovat. Po otevření mastery létání je tato nevýhoda z velké části smazaná, takže se vyplatí nejprve otevřít tuto schopnost.
Příliš těžké některé epizody v příběhu (zejména pro sólo hráče)
Trochu chaotická mapa ve WvW
Pro slabé servery je WvW nyní ještě méně výhodný

Diskuse k článku (0)

Přečtěte si další články o hrách

Copyright © 2013 - 2024 Gamespecial.cz - Kontakt - Podmínky užívání